Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ PSI ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; - Κίνηση Πολιτών Καστοριάς

Breaking

Home Top Ad

Ραγκουτσαρια Καστοριάς

Post Top Ad

Contact Radio Kastoria

7 Ιανουαρίου 2020

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ PSI ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;




  Έρχεται PSI στο Αιγαίο;

Του Παναγιώτη Αποστόλου   Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

 Στα ΜΜΕ από τα κυρίαρχα ζητήματα παρουσίασης είναι η επιλογή – πρόταση του 

Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σώμα της Βουλής για το προτεινόμενο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ωστόσο οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ και 

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε η επιλογή του να είναι γυναίκα. Για να δημιουργήσει ιδιαίτερες ευαισθησίες προς το πρόσωπό του στο γυναικείο φύλο, αλλά και στους άνδρες ψηφοφόρους που θα σαγηνεύονταν με μια τέτοια επιλογή.


Γι΄ αυτό στο τραπέζι συζητήσεων με τον κλειστό του περίγυρο, “έπεσε” μεταξύ άλλων και το όνομα της κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία από τον Οκτώβριο του 2018 είναι Πρόεδρος του

Συμβουλίου της Επικρατείας! Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΣτΕ!

Αλλά, οι ραγδαίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, άλλαξαν την ατζέντα του Πρωθυπουργού, εφ΄ όσον πολλοί σύμβουλοί του – σύμφωνα με πληροφορίες μας – τον προτρέπουν στην απόφαση το πρόσωπο που θα επιλέξει για το ανώτερο θεσμικό αξίωμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας, να είναι εξόχως πολιτικό!

Έντονη φημολογία για τη Μαρία Δαμανάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας…

Έτσι τις τελευταίες ημέρες συζητείται και πλασάρεται από τα ΜΜΕ το όνομα της κ. Μαρίας Δαμανάκη, η οποία υπήρξε βουλευτής του ΚΚΕ, βουλευτής του Συνασπισμού, αλλά και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Διατέλεσε Πρόεδρος του Συνασπισμού (1991-1993) και Επίτροπος της Ε.Ε. με αρμοδιότητα στα θέματα Ναυτιλίας και Αλιείας!

Τα παραπάνω πολιτικά “παράσημα” της κ. Δαμανάκη, της εκφωνήτριας του Πολυτεχνείου (από το οποίο έχτισε την πολιτική της καριέρα, όπως και τόσοι άλλοι) αποτελούν την πίεση προς τον Πρωθυπουργό, των στενών συνεργατών και φίλων του για το πρόσωπο της κ. Μαρίας Δαμανάκη!
Αφού είναι γυναίκα πολιτικός, με πολλά ερείσματα και συμπάθειες σε όλα τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ,

ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΝΔ) και έχουσα καλές επαφές και υψηλές διασυνδέσεις με “Αξιωματούχους” της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Οι υποστηρικτές αυτής της επιλογής ισχυρίζονται, πως η επιλογή στο πρόσωπο της Μαρίας Δαμανάκη θα τύχει ευρείας αποδοχής κατά την ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων! Κάτι βεβαίως που θα το ήθελε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, ήδη άρχισε να εκδηλώνεται μεγάλη δυσαρέσκεια σε μια τέτοια επιλογή από αρκετά στελέχη άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, τα οποία υπηρέτησε κατά το παρελθόν η κ. Δαμανάκη, αλλά ιδιαίτερα και από τη ΝΔ που για πολλούς βουλευτές είναι κόκκινο πανί η πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού!

Μια υποψήφια επιλογή, που ήδη άρχισε να δημιουργεί αναταραχή στη ΝΔ, από τη στιγμή μάλιστα που αρκετοί Βουλευτές και Υπουργοί της Κυβερνήσεως έχουν ταχτεί δημόσια υπέρ μιας νέας Προεδρικής θητείας στον Προκόπη Παυλόπουλο!

Μια πολιτική θέση που ενισχύεται περαιτέρω και από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε κάθε δημόσια εμφάνισή του διατρανώνει τη στήριξή του στον σημερινό ΠτΔ, θεωρώντας πως έτσι δεν θα διασαλευτεί η ενότητα του κόμματος της ΝΔ!

“Καίνε” την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη…

Βέβαια σας είπα, πως η μεγάλη “καψούρα” του Πρωθυπουργού είναι γυναίκα για την Προεδρεία της Δημοκρατίας!

 http://www.elliniko-fenomeno.gr/2020/01/%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-psi-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%83-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5/#more-78102

Post Bottom Ad

ragoutsaria kastorias