ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ - Κίνηση Πολιτών Καστοριάς

Breaking

Home Top Ad

Ραγκουτσαρια Καστοριάς

Post Top Ad

Contact Radio Kastoria

28 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 Η υπέρ-υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη…

Έρχονται εκλογές…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr

Κοντά έξη μήνες από τις εκλογές κλείνει η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον 

Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι από τις ελάχιστες φορές στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου, που η φθορά της είναι καθημερινή και με ταχύτατους ρυθμούς! Και ας προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα μέσω κάποιων δημοσκοπήσεων σε φιλικούς προς την κυβέρνηση τηλεοπτικούς σταθμούς!

Αυτήν την πολιτική φθορά την εισπράττουν τα υψηλότατα στελέχη του Μαξίμου και ο ίδιος ο 

Πρωθυπουργός, και για τον λόγο αυτό προσπαθούν να ισιώσουν το καράβι που είναι έτοιμο να μπατάρει, υποσχόμενοι οικονομικές ελαφρύνσεις και παροχές!

Έτσι, μόλις προχθές ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πως ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει δημοσιονομικό όφελος 436 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία θα διανείμει σεβαστό ποσό ως κοινωνικό μέρισμα κατά τον προσεχή Δεκέμβριο και 164 εκατομμύρια ευρώ εντός τον 2020!

Αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, όπως σχεδιάζουν, αλλά ποιους να πρωτοκαλύψει η κυβέρνηση! Τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους δικαιούχους κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης;

Βέβαια, δεν ακούσαμε τίποτε για τις πολυδιαφημισμένες επιστροφές στους συνταξιούχους από το αρπαχτικό νόμο Κατρούγκαλου! Μήπως έβαλε φρένο στην ελληνική κυβέρνηση η κ. Άγκελα Μέρκελ;

Ο Τσίπρας τους έφερε ως φιλοξενούμενους και ο Μητσοτάκης τους κάνει μόνιμους…

Επειδή λοιπόν ο ελληνικός λαός δεν μασάει κουτόχορτο και έχει χορτάσει από τα μεγάλα λόγια τα ωραία – που ακούει από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις – κατά ένα μεγάλο ποσοστό του παύει να ασχολείται με τέτοιου είδους επίπλαστες εξαγγελίες και της σημερινής κυβέρνησης, που άλλα περίμενε από αυτήν όταν απλόχερα την ψήφιζε και τις έδινε αυτοδυναμία! Παύει να ασχολείται με άλλες εξαγγελίες που πετούν την μπάλα στην εξέδρα, όπως ο αντικαπνιστικός νόμος, και αντιδρά στο οξύτερο πρόβλημα που βιώνει η Πατρίδα τις τελευταίες δεκαετίες και είναι βεβαίως “το μεταναστευτικό”!

Μεγάλη αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες και εσχάτως πολύ μεγάλη αντίδραση από τοπικούς εκλεγμένους άρχοντες, που υποστηρίχτηκαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές από τη ΝΔ, για την αλλοπρόσαλλη και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα πολιτική αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου προβλήματος από την παρούσα κυβέρνηση, που τείνει να διαταράξει τον κοινωνικό και εθνοτικό ιστό της χώρας μας!

Όταν άλλα ευρωπαϊκά κράτη, μέλη της ΕΕ, αψήφησαν τις απειλές της ηγεσίας της ΕΕ και αποφάσισαν να προστατέψουν τις χώρες τους από το απειλούμενο μεταναστευτικό – μουσουλμανικό ρεύμα, κλείνοντας παντί τρόπω τα σύνορά τους! Και τα οποία κράτη, αντιμετώπιζαν πολύ μικρότερο πρόβλημα από ότι η Ελλάδα! Εν τούτοις έπραξαν υπέρ του συμφέροντος των χωρών τους και οι άναρθρες κραυγές – απειλές της Γερμανίας πήγαν στις καλένδες!

Έτσι το ερώτημα προς την ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι λογικό και εύλογο! Γιατί δεν υλοποιεί την πολιτική στο “μεταναστευτικό” άλλων ευρωπαϊκών κρατών; Γιατί δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να αυξάνονται καθημερινά οι μεταναστευτικές ροές παράνομων εισερχομένων στην Πατρίδα μας; Αφού με τα επιδόματα που τους δίνονται απλόχερα και που μεγάλο μέρος τους πληρώνει ο πενόμενος ελληνικός λαός των Μνημονίων και της οικονομικής κρίσεως, με τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, με την μόνιμη παραμονή τους σε νέες υπερπολυτελείς κατασκευές σε πέντε νησιά μας, είναι σίγουρο ότι αντί να μειωθούν οι ροές καθημερινά θα αυξάνονται! Από τη στιγμή βέβαια, που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι δεν ακούν, το τεράστιο πρόβλημα που βιώνει η Ελλάδα! Με αποκορύφωμα, την απόρριψη του αιτήματος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τους ομολόγους του στην ΕΕ, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα των 4 χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα!

Αλλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση της “μεταναστευτικής κρίσης” φαίνεται περισσότερο αδύνατος, περισσότερο ανίσχυρος, έως και περισσότερο επικίνδυνος από τον προκάτοχό του Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Αφού εκείνος επινόησε τα Hot Spot (Κέντρα φιλοξενίας) και ο σημερινός Πρωθυπουργός μετατρέπει αυτά τα Κέντρα σε μόνιμες κατοικίες, όλων αυτών των χιλιάδων παράνομων εισελθόντων στην Ελλάδα!

 http://www.elliniko-fenomeno.gr/2019/11/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%ce%be%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b7/#more-77725


Post Bottom Ad

ragoutsaria kastorias