Τελικά αναρωτιέται κανείς αν στη ΝΔ έχουν γίνει χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το «Σκοπιανό - Κίνηση Πολιτών Καστοριάς

Breaking

Home Top Ad

Ραγκουτσαρια Καστοριάς

Post Top Ad

Contact Radio Kastoria

18 Δεκεμβρίου 2019

Τελικά αναρωτιέται κανείς αν στη ΝΔ έχουν γίνει χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το «Σκοπιανό





Τελικά αναρωτιέται κανείς αν στη ΝΔ έχουν γίνει χειρότεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το «Σκοπιανό

 Συνθήκης των Πρεσπών (ούτε καν την εφαρμογή της καθώς οι Σκοπιανοί την έχουν παραβιάσει πάνω από 150 φορές μέχρι σήμερα) αλλά αναλαμβάνουν και… «πρωτοβουλία» στην κυβέρνηση για να μπουν «με το ζόρι» Αλβανία & Σκόπια (δηλαδή σαν «Βόρεια Μακεδονία») στην ΕΕ!

Παρομοίως υφίσταται πρόβλημα και για την Αλβανία η οποία δεν σέβεται τα δικαιώματα και τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο.
«Η ανάγκη να διατηρηθεί στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή προοπτική της “Βόρειας Μακεδονίας” και της Αλβανίας και να υπάρξει σύντομα μία θετική εξέλιξη» συμφωνήθηκε κατά το πρόγευμα εργασίας που παρέθεσε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στους ομολόγους του της ΕΕ, των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ και της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι (ασκών χρέη ΥΠΕΞ).

 σήμερα τη χαρά να διοργανώσουμε, με ιδιαίτερη επιτυχία, τολμώ να πω, ένα πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με προσκεκλημένους τους δύο συναδέλφους από τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Συγκεντρώθηκαν σήμερα άνω των 20 Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών», ανέφερε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ολύ αμφιβάλουμε εάν στο παρελθόν η ελληνική διπλωματία δεήθηκε να συκγεντρώσει τόσο μεγάλο αριθμό ΥΠΕΞ άλλων χωρών της ΕΕ για εθνικά ζητήματα και μάλιστα έχουμε την απορία γιατί δεν έκανε κάτι τέτοιο ας πούμε τώρα με την παράνομη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης με βάση την οποία η
Τουρκία αρπάζει ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Αυτό το ζήτημα δεν είναι άξιο λόγου για να καλέσει κάποιος 20 και βάλε ΥΠΕΞ άλλων χωρών;

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι η παλαιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή. Είναι παράγοντας σταθερότητας και προώθησης της συνεργασίας και θα συνεχίσει να λαμβάνει σαφείς πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση» και συμπλήρωσε: «Σε λίγο θα συμμετάσχω στο Συμβούλιο Υπουργών όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα του ανυπόστατου μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτήν την περίπτωση το Συμβούλιο Υπουργών θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

 http://www.elliniko-fenomeno.gr/2019/12/%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ad%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%b4-%ce%ad%cf%87/

Post Bottom Ad

ragoutsaria kastorias