Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλείδωσε» - Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι - Τα κριτήρια και τα ποσά - Κίνηση Πολιτών Καστοριάς

Breaking

Home Top Ad

Ραγκουτσαρια Καστοριάς

Post Top Ad

Contact Radio Kastoria

2 Νοεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλείδωσε» - Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι - Τα κριτήρια και τα ποσά

Κοινωνικό μέρισμα

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Αν και πού και πόσο θα αποφασιστεί όταν θα έχουμε υπερπλεόνασμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι μπορεί να δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό ήταν λάθος γιατί το πήραν όλοι και όχι μόνο αυτοί που το είχαν ανάγκη», δήλωσε πριν λίγες ημέρες η υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα. Αν και πού και πόσο θα αποφασιστεί όταν θα έχουμε υπερπλεόνασμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το κοινωνικό μέρισμα δεν θα υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ. Πέρυσι μπορεί να δόθηκαν 800 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό ήταν λάθος γιατί το πήραν όλοι και όχι μόνο αυτοί που το είχαν ανάγκη», δήλωσε πριν λίγες ημέρες η υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΑΝΤ1.

Άλλωστε, τη σχετική απόφαση προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος - κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen προ ημερών - δημοσιοποίησε την κυβερνητική πρόθεση για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πριν τις 7 Ιουλίου υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί το Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών».

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα, καθώς και τα κατά κεφαλήν ποσά.

Η κυβέρνηση, πάντως, προσανατολίζεται στην κατεύθυνση θεσμοθέτησης του κοινωνικού μερίσματος σαν επίδομα που θα χορηγείται κάθε χρόνο.

Σε αυτή την περίπτωση, το ύψος του κοινωνικού μερίσματος θα εξαρτάται άμεσα από το υπερπλεόνασμα που θα προκύπτει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ποσά και η ημερομηνία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου.


Διαβάστε περισσότερα εδώ

Post Bottom Ad

ragoutsaria kastorias