Brexit: Ο Τζόνσον «πάγωσε» τη συζήτηση για την συμφωνία -Το μπαλάκι στην ΕΕ που ζητά παράταση ως τις 31/1 - Κίνηση Πολιτών Καστοριάς

Breaking

Home Top Ad

Ραγκουτσαρια Καστοριάς

Post Top Ad

Contact Radio Kastoria

23 Οκτωβρίου 2019

Brexit: Ο Τζόνσον «πάγωσε» τη συζήτηση για την συμφωνία -Το μπαλάκι στην ΕΕ που ζητά παράταση ως τις 31/1

Brexit Τζόνσον

Ανάμικτα συναισθήματα άφησαν στον Μπόρις Τζόνσον οι δύο κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή των Κοινοτήτων, με την πιθανότητα παράτασης της ημερομηνίας για το Brexit να έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται στο βάθος.

Για πρώτη φορά, η Βουλή των Κοινοτήτων άναψε το «πράσινο φως» για το νομικό πλαίσιο της συμφωνίας Βρετανίας και ΕΕ για το Brexit, ωστόσο απέρριψε το βασικό στόχο και υπόσχεση του Βρετανού πρωθυπουργού που δε είναι άλλος από ένα Brexit στις 31 Οκτωβρίου. Για την ιστορία, από τα μέλη της Βουλής 322 ψήφισαν κατά έναντι 308 που έδωσαν την θετική τους ψήφο. Συνεπώς, μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Μπόρις Τζόνσον είναι υποχρεωμένος να κάνει ένα βήμα πίσω και να βάλει -προσωρινά τουλάχιστον- την όλη διαδικασία στον «πάγο».

Ναι μεν αυτές οι εξελίξεις μπορεί να αποτελούν μια θετική εξέλιξη μέσα σε όλο το δράμα του Brexit, την ώρα που Τζόνσον και ΕΕ ψάχνουν πυρετωδώς μια λύση, αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε σαφώς απογοητευμένος. «Το σχέδιο που θα μπορούσε να είχε εγγυηθεί την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Τώρα αντιμετωπίζουμε ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Post Bottom Ad

ragoutsaria kastorias